Skestork

Skestork

(Platalea leucorodia)


Skestorken er ensfarvet hvid bortset fra en gullig halsring, som er mest tydelig hos de udvoksede fugle. I yngledragten danner prydfjer en fjerdusk i nakken. Fuglens spatelformede næb har givet anledning til navnet. I flugten, hvor halsen karakteristisk holdes udstrakt, ses skestorken oftest flyvende i grupper på lige linie. Den er ikke meget større end skarven, som den af og til slår følge med. På trods af navnet er skestorken i øvrigt ikke en stork, men tilhører ibisfamilien og er den eneste fra denne gruppe af hovedsagelig tropiske fugle, som yngler i Danmark.


Skestorkene ankommer i marts-april og trækker sydpå i september. Vinterkvarteret er i Vestafrikas udstrakte floddeltaer og vadehavsområder i Marokko og Mauretanien.


Fødesøgningen sker, ved at næbbet bevæges sidelæns gennem vandet, mens fuglen langsomt bevæger sig fremad. Herved finder den frem til de småfisk, insektlarver, snegle, muslinger og krebsdyr, som udgør hovedparten af føden.



Ved at klikke på et foto, vil det blive vist i større udgave!


Copyright @ All Rights Reserved

Vagn Donskov